Algemeen

Lokaal Someren en Someren-Heide (afgekort Lokaal SH en voorheen Lijst Someren-Heide) is een politieke partij uit Someren-Heide die zich inzet voor alle inwoners van Someren. We hebben 2 zetels in de gemeenteraad.

Lokaal SH wordt in de gemeenteraad vertegenwoordigd door: Marco Stolwijk en Irma Vergeer. Daarbij worden zij ondersteund door Christel Venhuizen-Geurtjens die de functie van burgerlid invult in de commissie Ruimte en Hans van Tulden als burgerlid in de commissie Burger en Bestuur.

Lokaal SH
   
Raadsleden Marco Stolwijk
  Irma Vergeer
   
Burgerleden Christel Venhuizen-Geurtjens
  Jori van Eijk
   
Fractievoorzitter Marco Stolwijk
   
Secretariaat Frank van Tulden
   
Penningmeester Hans van Tulden
   
Voorzitter Wim Jaspers
   
(KVK) Adres gegevens Wolfsveld 72
5712 HH – Someren

Update augustus 2023: Irma Vergeer vervangt Frank van Tulden als raadslid

Ons raadslid Frank van Tulden heeft vorig jaar een woning gekocht in de gemeente Asten. Omdat raadsleden niet in een andere gemeente mogen wonen, is de consequentie hiervan dat Frank moet stoppen als raadslid op het moment dat hij officieel Astenaar wordt. Onlangs heeft Frank zich ingeschreven en is het moment daar dat hij zijn stokje als raadslid moet overdragen. We zullen Frank en zijn inbreng erg gaan missen! Frank neemt tijdens de raadsvergadering van 28 september 2023 afscheid.

‘’Frank van Tulden: Ik wil het bestuur van LSH en de kiezer bedanken voor het vertrouwen. Hoewel ik door de verhuizing niet meer in de gemeenteraad zit, blijf ik me uiteraard wel met passie en plezier actief inzetten voor LSH alleen niet meer als raadslid.’’

Als vervanger dragen we Irma Vergeer voor. Irma is 41 jaar, is moeder van 3 kinderen en woont in Someren. Irma is al ca. 20 jaar verbonden aan LSH. Op de voorgrond in de periode 2006-2011 waarin ze een raadsperiode commissielid was en een korte periode raadslid. De overige jaren is ze op de achtergrond actief geweest en sinds enkele jaren weer wat actiever als bestuurslid van LSH. Afgelopen verkiezingen stond ze op nummer 6 op onze kandidatenlijst. Irma zal qua commissie ook de plek van Frank innemen bij Burger & Bestuur.

‘’Irma Vergeer: Ik ben trots en dankbaar dat ik het vertrouwen van LSH krijg om terug te keren in de raad. Ik heb er zin in om de stem van onze kiezers te vertegenwoordigen in de Gemeenteraad.’’

Ondanks dat we Frank gaan missen zijn we erg blij met de komst van Irma en hebben we weer een goed team samen met Christel Venhuizen-Geurtjens, Hans van Tulden en Marco Stolwijk.