Kandidatenlijst

Kandidatenlijst Lokaal Someren en Someren-Heide (afgekort LSH en voorheen Lijst Someren-Heide)

Nadat eerder al duidelijk werd dat Marco Stolwijk opnieuw als onze lijsttrekker gaat fungeren hebben we op 26 januari 2022 de rest van de kandidatenlijst bekend gemaakt.

De kandidatenlijst bevat inwoners uit alle vier de dorpen, 19 mannen en 11 vrouwen. Jonge kandidaten zoals Frank van Tulden op nummer 2 en nieuw gezicht Christel Venhuizen-Geurtjens worden aangevuld door de ervaring van Hans van Tulden en Miranda Bouterse.

De kandidatenlijst bevat verder allemaal kandidaten die middenin het verenigingsleven staan of (agrarisch) ondernemer zijn.

LSH heeft in haar verkiezingsprogramma 5 speerpunten gedefinieerd: woningbouw, duurzaamheid, leefbaarheid, sport en natuurlijk het platteland/buitengebied als bondgenoot van de Boerburgerbeweging (BBB). Hierover later snel meer!

 

Onze top 5 in beeld

Mijn naam is Frank van Tulden, 24 jaar jong en in het dagelijks leven werkzaam bij de Gemeente Asten als beleidsmedewerker duurzaamheid en buitengebied. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat het in Someren gaat over de inhoud. In mijn visie is er weinig ruimte voor de ego’s van politici. Wel is er ruimte voor de mening van de ander en samenwerking. Ik besef maar al te goed dat ik de wijsheid niet in pacht heb, daarom stem ik mijn mening en keuzes af met onze achterban en sta ik open voor de input van andere partijen.
Politiek bedrijf je op inhoud. De afgelopen 4 jaar heb ik dat proberen te doen als commissielid. De komende 4 jaar wil ik dit doen als raadslid. De eerste stap daarvoor is gezet. Met trots kan ik zeggen dat ik de komende verkiezingen op plek 2 sta!
Hoi, ik ben Christel Venhuizen-Geurtjens. Geboren en getogen in Someren-Heide en na een aantal jaar in Someren-Eind te hebben gewoond weer terug woonachtig in “De Hei”. Hier woon ik samen met mijn man Jitse en dochtertje Ilvy.

Na zelf ons huis te hebben gebouwd weet ik hoe belangrijk en fijn het is dat er kansen zijn voor nieuwbouw in de huidige woningmarkt. Ik vind het daarom erg belangrijk dat er mogelijkheden tot bouwen blijven bestaan in de gemeente Someren. Dit trekt vaak weer jongeren en jonge gezinnen die erg belangrijk zijn voor het verenigingsleven. Dit verenigingsleven is belangrijk en is wat de gemeente Someren zo aantrekkelijk maakt.

De politiek heeft mij altijd al aangesproken, landelijk en lokaal. Een mening over de politiek is snel gemaakt, maar er iets mee doen is het volgende. Daarom heb ik besloten me aan te sluiten bij LSH en me in te zetten voor de burger. Dit doe ik trots vanaf plek 4 op lijst 5!